Руска агенция за борба с тероризма обяви, че бомбеният атентат, при

...
Руска агенция за борба с тероризма обяви, че бомбеният атентат, при
Коментари Харесай

Русия обвини украинските спецслужби за убийството на блогъра Владлен Татарски

Руска агенция за битка с тероризма разгласи, че бомбеният атентат, при който почина известният руски боен блогър Владлен Татарски, е бил плануван от украинските служби за сигурност, заяви Асошиейтед прес.

40-годишният Владлен Татарски бе погубен през вчерашния ден, до момента в който водеше полемика в кафене на брега на река Нева в центъра на Санкт Петербург. При гърмежа бяха ранени над 30 души, десет от които са в тежко положение, по данни на управляващите. Сред потърпевшите са журналистката Татяна Любина и уредникът на придвижването " Безсмъртният полк " в Талин Сергей Чаулин, който през февруари е бил експулсиран от Естония, заяви ТАСС.

Националният антитерористичен комитет (НАК) - държавна конструкция, която координира битката с тероризма - съобщи, че нападението против Татарски е било " планувано от украинските специфични служби " с присъединяване на хора, които са сътрудничили на Фонда за битка с корупцията, основан от ограничения от независимост съветски опозиционер Алексей Навални. 

Задържаната за убийството Даря Трепова е била " деен покровител " на групата на Навални, означи НАК. Би Би Си показа 26-годишната жена като антивоенна активистка.

 

По време на креативна вечер на Татарски през вчерашния ден избухна детонация. В нея почина блогърът с същинско име Максим Фомин, а над 30 души бяха ранени. По предварителни данни мощността на взривното устройство е била 200 грама тротилов еквивалент.

По предварителни данни точно Даря Трепова е връчила на Татарски статуетка, в която е било прикрито взривното вещество.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР